There is a sentence that is missing in the paragraph below. Look at the paragraph and decide in which blank (option 1, 2, 3, or 4) the following sentence would best fit.
Sentence: This regime of direct taxes is manned by a cadre of Indian Revenue Services (IRS).
In India, like any other country, the government draws its income from two heads: tax revenue and non-tax revenue. (1)___________. Tax revenue has two components: direct tax which comprises Income Tax and Corporate Tax; and Indirect Taxes which has GST, Customs and other taxes. (2)__________. The Income Tax Department in India collects the direct taxes portion of the tax revenue for the government of India. (3)____________. Most of these are highly technical, professional and tech-savvy cadre. However, the services rendered by the IRS in the nation-building hardly gets recognised. The work of an IRS officer is quite challenging and interesting. They are the earner of the nation-family. (4)_________. IRS recruits enter the cadre at Assistant Commissioner Level through the civil services examination.
There is a sentence that is missing in the paragraph below. Look at the paragraph and decide in which blank (option 1, 2, 3, or 4) the following sentence would best fit.
Sentence: This regime of direct taxes is manned by a cadre of Indian Revenue Services (IRS).
In India, like any other country, the government draws its income from two heads: tax revenue and non-tax revenue. (1)___________. Tax revenue has two components: direct tax which comprises Income Tax and Corporate Tax; and Indirect Taxes which has GST, Customs and other taxes. (2)__________. The Income Tax Department in India collects the direct taxes portion of the tax revenue for the government of India. (3)____________. Most of these are highly technical, professional and tech-savvy cadre. However, the services rendered by the IRS in the nation-building hardly gets recognised. The work of an IRS officer is quite challenging and interesting. They are the earner of the nation-family. (4)_________. IRS recruits enter the cadre at Assistant Commissioner Level through the civil services examination.
Option 1 -
Option 1
Option 2 -
Option2
Option 3 -
Option 3
Option 4 -
Option 4
-
1 Answer
-
Correct Option - 3
Detailed Solution:The given sentence introduces a fact. This means it will fit best in the 3rd blank because after it all the sentences are mainly focused on the IRS only. Hence, option 3 is correct.
Similar Questions for you
1, 2 and 3 talks about a black hole and its distinctive features. However, 4th sentence talks about a star and its life.
The first line clearly says -ten thousands years ago and then again in the third paragraph it mentions again 10,000 years ago.
The given fact is given in the fourth paragraph of the passage.
The passage mainly talks about the giant zebra recently found in South Africa. The whole passage discusses the different tracksites.
Refer to the first lines of the penultimate paragraph.
Taking an Exam? Selecting a College?
Get authentic answers from experts, students and alumni that you won't find anywhere else
Sign Up on ShikshaOn Shiksha, get access to
- 65k Colleges
- 1.2k Exams
- 681k Reviews
- 1800k Answers