There is a sentence that is missing in the paragraph below. Look at the paragraph and decide in which blank (option 1, 2, 3, or 4) the following sentence would best fit.
Sentence: Some of them were with older people, and still others with younger gym-goers, which makes it hard to generalise.
(1) _______. In one meta-analysis from 2014, researchers combined the data from 14 randomised controlled trials where, for example, half the people consumed powdered whey protein, which is made from the liquid left over when milk is made into cheese, and half had a placebo drink. (2)_________They found that as long as people also did resistance exercise, then consuming protein powders did increase their lean body mass. (3)__________ But if they simply drank the drinks without exercise there was no statistically significant increase.
One of the difficulties in trying to compare studies is that some are conducted with people who are obese. (4) ______________.
There is a sentence that is missing in the paragraph below. Look at the paragraph and decide in which blank (option 1, 2, 3, or 4) the following sentence would best fit.
Sentence: Some of them were with older people, and still others with younger gym-goers, which makes it hard to generalise.
(1) _______. In one meta-analysis from 2014, researchers combined the data from 14 randomised controlled trials where, for example, half the people consumed powdered whey protein, which is made from the liquid left over when milk is made into cheese, and half had a placebo drink. (2)_________They found that as long as people also did resistance exercise, then consuming protein powders did increase their lean body mass. (3)__________ But if they simply drank the drinks without exercise there was no statistically significant increase.
One of the difficulties in trying to compare studies is that some are conducted with people who are obese. (4) ______________.
Option 1 -
Option 1
Option 2 -
Option 2
Option 3 -
Option 3
Option 4 -
Option 4
-
1 Answer
-
Correct Option - 4
Detailed Solution:The preceding statement before the 4th blank states the difficulties faced by the researchers. And the given sentence is elaborating those difficulties by citing some more examples. Hence, D is the correct choice here.
Similar Questions for you
1, 2 and 3 talks about a black hole and its distinctive features. However, 4th sentence talks about a star and its life.
The first line clearly says -ten thousands years ago and then again in the third paragraph it mentions again 10,000 years ago.
The given fact is given in the fourth paragraph of the passage.
The passage mainly talks about the giant zebra recently found in South Africa. The whole passage discusses the different tracksites.
Refer to the first lines of the penultimate paragraph.
Taking an Exam? Selecting a College?
Get authentic answers from experts, students and alumni that you won't find anywhere else
Sign Up on ShikshaOn Shiksha, get access to
- 65k Colleges
- 1.2k Exams
- 681k Reviews
- 1800k Answers